maanantai 27. elokuuta 2012

Terveydeksi

Olen miettinyt viime aikoina todella paljon terveyttä ja lähinnä sitä elänkö itse terveellisesti. Aloitettuani sosiaali- ja terveysalan opinnot noin pari vuotta sitten havahduin tarkastelemaan omaa elämääni ja elämäntapojani ja huomasin, että niissä on paljon korjattavaa. Sittemmin olen muun muassa lopettanut tupakoinnin ja vähentänyt alkoholin kulutuksen todella minimiin, mutta säännöllinen liikunta ei ole koskaan ollut osa elämääni ja se harmittaa. Painoni on ollut aina aika muuttumaton, enkä ole siitä juurikaan kriiseillyt, mutta lihaksia tästä vartalosta on aika vaikea löytää. Oltuani töissä ja harjoittelussa eri sairaaloissa olen huomannut miten tärkeää näin nuorempana tehty "pohjatyö" on tulevaisuutta ajatellen. Itse ainakin haluaisin elää myös vanhempana laadukasta, liikkuvaa elämää. Niinpä on aika tehdä taas yksi elämäntapamuutos.

Olen ajoittain todella kova stressaamaan ja välillä ylisuoritan elämääni. Kaikessa pitäisi olla paras, opiskeluissani ja työssäni pyrin aina täydellisyyteen. Viime keväänä tahkoin koulua ja töitä sellaista tahtia, että havahduin eräänä päivänä rytmihäiriöihin. Lääkärikäynti onneksi paljasti ne vaarattomiksi, mutta sain kehoituksen ottaa rauhallisemmin. Ei ole onnistunut.

Yritänkin nyt olla ottamatta tästä terveellisemmästä elämäntyylistä uutta stressiaihetta elämääni. Tarkoitus olisi lisätä liikuntaa, omien aikataulujeni ehdoilla, ja syödä mahdollisimman tasapainoisesti. Elämäni ei kaadu siihen, että popsin hampurilaisen kuin mieli tekee, vaan se on nimenomaan tarkoituskin - en halua elää rahkalla tai höyrytetyillä vihanneksilla. En myöskään tavoittele erottuvia vatsalihaksia tai villiä saliohjelmaa.

Olen joskus nuorempana "aloittanut uutta elämää", hankkinut salikortin, saliohjelman ja uudet treenivaatteet. Kuten voitte arvata, huonolla menestyksellä. En pidä saleista tai ryhmäliikunnasta. Olen allerginen salikasseille ja trendikkäille urheiluvaatteille. Sen sijaan pidän vesijuoksusta, ulkoilusta ja kotijumpasta. Näillä eväillä aion ujuttaa liikunnan säännölliseksi osaksi elämääni! Katsotaan miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti